Onze vakantiehuizen in de Provence

Vakantiewoningen en huizen met zwembad in de Provence
en in het zuiden van Frankrijk bij Vacances Côté Sud

Cézanne, Van Gogh, Gauguin en vele anderen werden betoverd door het zilvergroen van de olijfbomen, de purperen lavendelheuvels, het oker van de dorpjes, de magische kleurenweelde van de bergen, de goude zonnebloemen, eeuwenoude hoevetjes midden de boomgaarden, amandelbomen en wijngaarden.

Pagnol, Giono, Daudet schreven over wind, bruisende rivieren en bergstromen, poëtische en wilde schoonheid van het landschap, en brengen ons vandaag nog aan het dromen van een eenvoudig en landelijk leven.

De deur naar de Provence is de Provensaalse Drôme, opvallende streek waar mediterrane geuren waaien over zachte heuvellandschappen en wilde contreien met fluweelzacht zonlicht. Deze betoverende regio spoort aan tot uitstapjes naar de Rhône of de Hoge Alpen afgewisseld met aangename farniente momenten.

In het hart van de Provence bevindt zich de Vaucluse, ten zuiden begrensd door de Luberon, en ten noorden door de Mont Ventoux. Een land van schatten aan abdijen, romaanse kerkjes en beeldige dorpjes zoals Gordes, Sault, Oppède, Vaison la Romaine

Tussen het meer van Sainte Croix, met zijn lavendelkleurige heuvels, en de Middellandse zee bevindt zich de Haut Var, tussen berg en zee: kleine wijngaarden, hooggelegen dorpen, schapen in de heuvels … Pétanque en pastis onder de plataanbomen van Salernes, Cotignac en Draguignan.

DeCôte d’Azur hoeft niet meer voorgesteld te worden. Sluit de ogen: roze oleander en gele mimosa’s, oker gevels, kleurrijke bootjes op een diepblauwe zee, zeilen, surfen, waterskiën, tal van mogelijkheden. Na water en zon, wacht een uitstapje naar de dorpjes op de berghelling boven de zee, met telkens nieuwe panorama’s.

In de Camargue hart van de Bouches du Rhône, wachten andere bezienswaardigheden; de bekoringen van de Pays d’Aix, de geuren en kleuren vanArles, van de Baux de Provence, van Saint Rémy of Tarascon.

Zuiden van Frankrijk

Provence Romaine : de kronkelingen van de Rhône bieden talloze ontdekkingen aan de natuurliefhebbers: befaamde steden zoals Avignon, Châteauneuf du Pape, Uzès enNîmes en indrukwekkende monumenten zoals de Pont du Gard, het antieke theater van Arles… De Gard blijft bekoren.

Cévennes en Ardèche: na het mediterrane platteland komen prachtige wilde streken en een wereldbekend natuurpark. Laat u verleiden door het zuiden van de Ardèche met de adembenemende Gorges de l’Ardèche en de protsende kastelen over lokkende riviertjes.

Languedoc: ronde fonteinen onder plataanbomen, wrange Corbières, vergeten schilderijen in kerkjes, geuren van de garrigue. Contrasten tussen schaduwrijke en zonovergoten plekjes.

Kaart met vakantiewoningen in het zuiden van Frankrijk

Carte location maison sud France